© Beatrijs Vankersschaever
GITAARCONCERT - BEATRIJS VANKERSSCHAEVER

JUNI

10
ZONDAG
BRUGGE • Gitaarlab ontvangt gitariste Beatrijs Vankerschaever voor een eerste huiskamerconcert.

"Milonga, cueca, choro, canciòn , bossa nova...
Zuid-Amerikaanse muziek op nylonsnaren."

Beatrijs Vankersschaever houdt van veel muziekjes… Voor haar kan een stuk/nummer/song om zo veel en ook uiteenlopende redenen sterk en inspirerend zijn. Het is die rijkdom van genres die Beatrijs opzoekt als muzikante.
Als klassieke gitariste is ze sterk aangetrokken tot het zeer uitgebreide en gevarieerde Zuid-Amerikaanse repertorium voor gitaar solo.

Haar bijzondere interesse gaat ook uit naar de combinatie van muziek en woord.
Ze speelde in theatervoorstellingen ('Zijde', 'Die Zucht Zopas' en ‘Op het tweede gezicht’) en ze werkte ook samen met schrijvers. Ze ging hierbij altijd op zoek naar een bijzondere versmelting van woord en muziek.
Momenteel gaat haar aandacht vooral uit naar vocale muziek en hoe ze haar gitaristieke ervaring hier kan inzetten. Ze studeert zang bij Ariadne Van den Brande en sleutelt aan eigen songs: Chanson pharmaceutique, Nox, Press Any Key (to continue), Traffic, Convoi exceptionnel,… Haar stijl is eclectisch, gevoed door jazzmuziek en Franse chanson.
Ze stond ook al op het podium met eigenzinnige arrangementen van Joni Mitchell, Bob Dylan en jazz- en latinstandards. De samenwerking met muzikale duizendpoot Philippe Malfeyt en saxofonist Geeraard De Groote zorgen voor extra inspiratie.

Verder trad ze ook op in het klassieke circuit met andere gitaristen, met zangers, met cello en met slagwerk. Sinds kort speelt ze in het gitaarensemble Astor.

Beatrijs heeft een masterdiploma gitaar. Ze geeft gitaarles aan het Stedelijk Conservatorium Brugge en in de Academie van Roeselare.


Concert gaat door in de huiskamer van GitaarLab.

Tickets:
concert + aperitief: 10 eur

Door de beperkte plaats moet vooraf een plaatsje worden gereserveerd via:

vangheluwe.francis@gmail.com of 0478 800 786

Bron: UiTinVlaanderen.be