© Willemsfonds
TENTOONSTELLING 2 X KUNST MELVIN & MARTY MATTHYS

27 MEI
tot
3 JUN

BRUGGE • Tentoonstelling 2 x kunst met werken van Marty en Melvin Matthys, tekenkunst en fotografie, in VC De Sleutelbrug Brugge.

Tentoonstelling 2 x kunst Melvin & Marty Matthys in VC De Sleutelbrug 27 mei tot 3 juni, elke dag doorlopend open van 10u tot 18u MELVIN MATTHYS (1995). Al van jongs af aan ging Melvin op zoek naar een manier om zich op creatieve manier uit te kunnen drukken.

Met een genetisch bepaalde passie voor muziek leerde hij als 14 jarige zichzelf verschillende instrumenten zoals gitaar en bas aan, om zich later voornamelijk te focussen op de bas en daarmee verschillende muzikale projecten op te richten (drawn in ashes ‘14). Later zocht hij een manier om diezelfde sfeer visueel te representeren.

Toen kwam de fotografie in het spel, een medium die de mogelijkheid biedt de realiteit te verdraaien of juist te benadrukken, een medium die hij ideaal acht om conceptueel te omkaderen. Na meerdere basisopleidingen te volgen en zo tot het besef te komen hoe breed de mogelijkheden van dit medium waren, dacht hij met een technische achtergrond dichter in de buurt te komen bij het beeld dat in zijn hoofd afspeelde.

In 2017 behaalde hij zijn diploma als beroepsfotograaf, een jaar waarbij hij een technische achtergrond en visie kweekte. Dit biedt hem de mogelijkheid zowel voor zichzelf maar ook op vraag te fotograferen. Daarnaast blijft hij conceptueel bezig met in 2018 de focus op ‘tijdloosheid’. MARTY MATTHYS (1987) is een beeldend kunstenaar uit Damme die zijn opleiding genoot aan St.-Lukas Gent, waar hij zijn master in de Beeldende Kunsten behaalde in de optie Vrije Grafiek.

Sindsdien is hij actief als beeldend creatief therapeut en als beeldend kunstenaar. Hij maakt klassieke en detaillistische inkt- en pentekeningen, doorgaans in zwart-wit en in allerhande formaten. Ook zijn cartoons zijn online te volgen onder de naam “Marty’s Cartoons”.

Met zijn detaillistische inkt- en pentekeningen probeert Marty zijn wereld te scheppen, één van melancholie en hoop. Met symboliek, geschiedenis en elementen uit over de generaties doorgegeven beeldcultuur en verhalen, probeert hij te vertellen wat voor hem in de leegte tussen de taal en de werkelijkheid achterbleef. Om de zwaarte te doorbreken is Marty tevens actief als cartoonist. Hier knipoogt hij op cynische en absurde wijze naar wat ‘net wel, of net niet klopt’ in onze samenleving.

Bron: UiTinVlaanderen.be

VC De Sleutelbrug
Beenhouwerstraat 1
8000 Brugge
breng me hierheen